Komarniki

Predstavljajte poletno noč, ko v vašo spalnico prijetno priteka svež zrak, vi pa lahko mirno spite, saj veste, da se ne boste zbudili popikani od komarjev in insektov. Natanko to vam omogočajo komarniki, ki bodo enkrat za vselej poskrbeli za vaše visoko bivalno udobje tudi pri prižganih lučeh in odprtih oknih.

Fiksni oval komarniki

1

Njegova prednost je, da se lahko vgradi neodvisno od rolet. Mrežica je vpeta v samostojen alu okvir, ta pa se vstavi med okensko krilo in okvir. Snemanje in pritrditev komarnika je enostavna, poteka hitro ter brez dodatnega vijačenja oz. poseganja v okenski profil. Barve okvirja so možne v beli ali čokoladno rjavi barvi.

Samostojni komarnik

1

Sestavljen je iz svoje lastne omarice in vodil. Upravlja se ročno, se pomika vertikalno (gor in dol).

Integriran komarnik

3

Namesti se v roleto (ali zunanjo žaluzijo) ter nudi sproščeno bivanje v vašem domu, saj onemogoča prehod komarjev in ostalega mrčesa. Upravljanje je ročno, in sicer se pomika vertikalno (gor in dol) in neodvisno od lamel. Deluje na klik sistem.

Krilni komarnik

4

Primeren je za namestitev na enokrilna balkonska vrata. Mrežica je vpeta v alu krilo, ki se privijači na balkonska vrata. Na eni strani krilnega komarnika so panti, na drugi strani pa magnet, na katerega se krilni komarnik zatakne. Krilni komarnik je snemljiv.

Plise komarnik

5

Ta tip komarnika se zloži na en del elementa. Je zelo kompaktna vrsta komarnika, namenjena večjim razponim. Komarnik je sestavljen iz alu okvirja, kjer se po zgornjih in spodnjih vodilih zloži v ozko »harmoniko«.

Drsni komarnik

5

Mogoče ga je vgraditi na panoramsko steno oz. drsna vrata, kjer je ½ elementa fiksna. Krilo se ročno pomika horizontalno (levo oz. desno). Za večjo kompaktnost je mrežica vpeta v ALU okvir in na sredini razdeljena z ALU prečko.